Scroll naar beneden voor meer informatie

 

Veel voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapiepraktijk. ( deze pagina is nog in ontwikkeling)


Artrose

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het houdingen bewegingsapparaat, waarbij de heup en de knie tot de meest voorkomende lokalisatie behoren. 

 Lees meer>>

Oedeem

Oedeem is een vochtophoping in het lichaam. Oedeem kan verschillende oorzaken hebben.

De volgende vormen komen we hier in de praktijk vaak tegen:

Lees meer>> 

Knieklachten

Veel pijnklachten van de knie ontstaan door irritatie van het kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf of irritatie van het kraakbeen van het bovenbeen 

Lees meer>>

Handklachten

Nederland telt jaarlijks ruim 70.000 gevallen van handletsel door een ongeval, nog afgezien van de aangeboren en verworven handletsels. 

Lees meer>>

Etalagebenen

Bij patiënten met claudicatio intermittens is aangetoond dat conservatieve behandeling, waarbij patiënten gestimuleerd worden veel te lopen, meestal leidt tot verbetering van de loopafstand.

Lees meer >>

Achillespeesklachten

De grootste en sterkste pees van het lichaam , de Achillespees is een kwetsbare plek. Achillespeesklachten vormen 6,5-11% van de blessures bij hardlopers. In dit artikel een overzicht van de klachten en benamingen van aandoeningen rondom de Achillespees.

Lees meer>>

Slaapproblemen

Een ieder die weleens te maken heeft gehad met een slechte nachtrust weet wat de vervelende effecten kunnen zijn in je dagelijkse leven. Moeilijk inslapen, veel wakker worden, of vroeg wakker worden, betekenen veelal vermoeidheidsklachten de periode erna. 

Lees meer>>