U wilt meer bewegen, maar u wilt dat op een verantwoorde wijze doen.

Op verzoek van veel van onze cliënten hebben wij het initiatief genomen medische fitness te starten voor mensen die hun  lichamelijke conditie willen verbeteren of op peil willen houden onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Bi j de medische fitness draait het om deskundige voorlichting, advisering, training en ondersteuning voor iedereen die op verantwoorde wijze wil trainen.

Naast de ‘fysieke’ doelen staat ook het plezier in bewegen centraal. De deelnemers moeten plezier beleven aan deelname aan het programma, zowel op korte als op lange termijn.

Het intakegesprek 

 

Aan de hand van een uitgebreide intake zal worden vastgesteld hoe uw trainingsprogramma eruit zal gaan zien. Dit doen we naar aanleiding van uw persoonlijke trainingsdoelstelling en door het afnemen van een aantal tests die uw spierkracht, lenigheid, vetpercentage en uithoudingsvermogen meten. 

Daarnaast wordt het trainingsprogramma zorgvuldig aangepast aan eventuele klachten. U krijgt dan gerichte instructies hoe u het beste met uw klachten kunt trainen. Het gehele trainingsprogramma wordt dus samengesteld naar uw wensen en afgestemd op uw mogelijkheden.

De training

Deze training is ideaal voor mensen die hun fysiotherapeutische behandeling hebben afgesloten maar toch nog graag door willen trainen. Na de fysiotherapie kan met een persoonlijk programma verder worden gewerkt aan kracht en conditie. Bi j de medische fitness  wordt gewerkt met een trilplaat, moderne apparatuur van Life Fitness, TechnoGym en Concept 2.

Voor wie is medische fitness bedoeld?

 voor iedereen die gezond wil bewegen  iedereen met klachten (bi jv. rug, knie, nek of andere gewrichten) die na de revalidatieperiode functioneel willen doortrainen

 Mensen die zich niet thuis voelen in een sportschool en graag in kleine groepen willen trainen. 

 specifieke patiënten groepen zoals diabetici die willen sporten onder persoonlijke deskundige begeleiding.

Wat neemt u mee?

In verband met blessurepreventie en goede uitvoering van de oefeningen adviseren wij u goede trainingsschoenen en makkelijk zittende kleding te dragen. Om hygiënische redenen verzoeken wij u altijd een handdoek mee te nemen naar de sportzaal en te trainen met niet buiten gedragen sportschoenen.

De kosten

De lessen gebeuren via een 10-rittenkaart die 3 maanden geldig is. Omdat zowel u als wij graag resultaat willen zien, is er wel een inspanningsverplichting. Indien u de les niet kunt volgen, bel dan van te voren af. De kaart kost 95 euro en wordt vooraf betaald.

 
 
 
E-mailen
Bellen